sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Some day classic: Road to Nowhere

Kun biisi alkaa sanoilla "Well we know where were goin' / But we don't know where we've been" voi lopputuloksen olettaa olevan jotain mielenkiintoista.


Road to Nowhere on Talkin Headsin biisi yhtyeen 6. studioalbumilta Little Creatures, joka ilmeistyi vuonna 1985.

Talking Heads oli yhdysvaltalainen rock-yhtye, joka perustettiin vuonna 1974 ja se toimi vuoteen 1991 asti. Yhtyeen rungon muodostivat David Byrne, Chris Frantz, Tina Weymouth ja Jerry Harrison. Yhtyeen musiikkia on kuvailtu uuden aallon (new wave) musiikiksi, jossa on elementtejä punk rockista, avant-gardesta, popista, funkista, maailmanmusiikista ja art rockista.

Yhtyeen toisesta albumista More Songs About Buildings and Food (1978) alkoi yhteistyö Brian Enon (hänen nimensä on kokonaisuudessaan muuten Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno) kanssa ja sitä kesti vuonna 1980 julkaistuun albumiin Remain in Light saakka.

Little Creatures on albumina ehkä helpompi kuin edeltäjänsä ja esimerkiksi klassinen Remain in Light. Albumi nousi Billboardin listalla sijalle 20 ja brittilistalla sijalla 10. Road to Nowhere ilmestyi myös singlenä sijoittuen Billboardin sinkkulistalla sijalle 25 ja brittien sinkkulistalla sijalle 6.

Yhtyeen keulahahmo David Byrne on sittemmin tehnyt yhtiestyötä Brian Enon kanssa ja sen tuloksena on syntynyt mm. sellainen klassikkoalbumi kuin My Life in the Bush of Ghosts vuonna 1981 sekä viime vuonna albumi Everything That Happens Will Happen Today.

David Byrne kirjoittaa aktiivisesti tekemisistään verkkoon omalle saitilleen.

Lähteitä ja lisätietoja:
Videon ovat ohjanneet David Byrne ja Stephen R. Johnson. Se oli vuonna 1986 ehdolla vuoden parhaaksi videoksi MTV Video Music Awardsissa. Videon lähde Daily Motion.

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Talking Heads ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta noista videoista olen aina tykännyt tosi paljon.

Vaiheinen kirjoitti...

Talking Heads on niitä orkestereita, jotka kaiketikin jakavat mielipiteet. Musiikki on aavistuksen omalaatuista ja nuo videot omaperäisiä... Allekirjoittaneelle tuo musiikki kolisee ihan hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Aina voi odottaa musiikin olevan jotain mielenkiintoista Talking Headsistä ja myös Byrnestä ollessa kyse. Ja aina puree!

Vaiheinen kirjoitti...

Samaa mieltä. Homma toimii.