torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Earth hour, muistutus

Merkkaa kalenteriin, jos et muuten muista. Laita vaikka herätys kännykkään.

Lauantaina 28.3.2009 klo 20.30–21.30 pidetään WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma Earth Hour. Tunnin idea on se, että ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan.

Ai miksi?

Tempauksen idea on viestiä huolta ilmastonmuutoksesta sekä sitä tosiseikkaa, että ilmastonmuutos on vihdoin otettava tosissaan kaikilla toiminnan ja päätöksenteon tasoilla. Viimeistään nyt on tullut aika ryhtyä toimeen.

Maailman johtajien on Kööpenhaminassa joulukuussa ymmärrettävä tehdä päätöksiä ja meidän on viestittävä heille, että me tavalliset ihmiset ja kansalaiset vaadimme niitä päätöksiä. Meidän täytyy myös viestiä, että olemme valmiita tukemaan tulevia vaikeitakin päätöksiä, tulevaisuuden vuoksi.

Tee sinäkin niin, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonkin tekee niin:


Kenties myös Tasavallan presidentti Tarja Halonenkin sammuttaa valonsa, sillä hän toimii Suomessa tempauksen suojelijana.

(via Ajatuksia Ensimmäisestä Maailmasta)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tallessa on!

Tänä vuonna ei ilmeisesti tarvitse toteuttaa haastamisoperaatiota... tai ehkä sittenkin.

Aivan mukavasti on meiltäkin tänä vuonna jo lähdössä kaupunkeja mukaan.

Vaiheinen kirjoitti...

Ehkä kenties... jep, tuo idea on levinnyt viime vuoteen verrattuna ihan sujuvasti laajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos edelleen bloggauksesta! Jos vanhat ukotkin on mukana niin mitä se kertoo nuorista jotka eivät lähde niitä haastamaan? Valot pois kahdeksi tunniksi! Kyllä tässä yks YK voitetaan :D

Vaiheinen kirjoitti...

Mulle sopii. Ei ongelmaa. Vaikka 3.

Muistanpa vuodelta 1993 eräät kansalaisbileet, joissa yksi teema oli se, niissä ei sähkölamppuja tai muuta sähköllä toimivaa vekotinta käytetty. Paikalla oli bändit ja kaikki. Se oli myös varsin nastaa.