maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Kummallisia juttuja

Kummallinen maanantai.

Koko valtakunnan media on luukuttanut päivä tolkulla venäläisperäistä Naši- ja Yövartio-ryhmien mielenosoitusta Helsingissä ja olihan sellainen, vaikka ainakin uutisoinnin perusteella mielenilmaus oli enemmänkin kotimaista masinointia.

Kourallinen ihmisiä osoitti mieltään, kun sadat ihmiset olivat kuuntelemassa itse asiaa eli mielenosoituksen kohteena olevaa kirjan tiimoilta pidettyä seminaaria.

Kummallista jutuista tekee oikeastaan se, että YLE huomioi koko kirjankin näiden mielenosoitusten kautta, kun taas HS käyttää palstatilaa enemmänkin sen itsensä vuoksi.

YLE osaa toki kertoa, että tämä mielenosoitukseen osoittautunut joukko on joutunut omassa kotimaassaankin sivuraiteille. Mistä siis moinen marginaaliryhmän julkisuustempauksen ja mainostempuksi nimitetyn tapahtuman aiheuttama kohu?

Lähtökohtaisesti nämä Putin-nuoret ovat jollakin asialla, mikä terminologisesti puetaan johonkin propagandaan. Kaiken propagandan takana on aina jotakin, mitä ei voi sanoa suoraan.

Viron pronssipatsaskiistan aikoihin tämä samainen nuorisojärjestö kävi Viron Moskovan suurlähettilään kimppuun ja on sittemmin tunnustanut kyber-hyökkäyksen Viroa kohtaa.

Kun moista toimintaa sijoitetaan antifasismin termin alle, saa kyseinen termi ihan uuden sisällön.

Ei kommentteja: