maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Tykillä hyttysiä ja robottikaloilla saasteita

Teknologiaa on taas kehitetty.

Ronald Reaganin aikaisen Tähtien sota-idean teknologiaa koitetaan nyt soveltaa malarian torjuntaan. Miljoonia ihmisiä vuodessa tappavaa tautia levittävien hyttysten kimppuun aiotaan käydä laserasein.

Tekniikka & Talouden mukaan:

"Tiedemiehet visioivat, että heidän teknologiaansa apuna käyttäen rakennetaan hyttyset sokaisevat tai tappavat laseraidat kylän ympärille. Toinen vaihtoehto on kehittää laserilla varustettuihin kauko-ohjattaviin lentokoneisiin perustuva järjestelmä. Koneet voisivat jäljittää ötökät tutkalla, jonka jälkeen hyttyset tuhottaisiin koneeseen integroidulla aseella."
Mitähän tästä nyt oikeasti pitäisi ajatella? Tykillä hyttystä malarian torjumiseksi?

* * *

Tämä ei sitten ole scince fictionia:

Uutisen mukaan puolitoistametrinen ja 21 000 euron hintainen robottikala sisältää sensorit, jotka reagoivat meriveden epäpuhtauksiin. Robottikalat voivat toimia ilman ihmisen ohjausta ja löytävät automaattisesti takaisin akkujen latauspisteeseen. Mittaustiedot kerätäänkalasta latauksen aikana.

Milloinkohan tuollaisten karvalakkimalleja ryhdytään kauppaamaan akvaarioihin?

* * *

Bonuksena vielä päivän uutisvirrasta tuikitarpeellinen tieto siitä, että ensimmäinen lentävä auto vai oliko se nyt maantiekelpoinen lentokone on noussut siivilleen.

Yhdysvaltalaisen Terrafugia-yhtiön Transition-niminen laite lensi ensimmäisellä yrityksellään vain 37 sekuntia, mutta sarjatuotantoa suunnitellaan aloitettavaksi vielä tänä vuonna. Tapahtuman todisteet löytyvät myös videoilta.

Ei kommentteja: