tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Tietoyhteiskuntapäivä

Tänään vietetään kuulemma tietoyhteiskuntapäivää. Se tosin ei oikein mistään selviä, mihin tarkoitukseen tällaista päivää tarvitaan.

Päivän on organisoinut liikenne- ja viestintäministeriön alainen arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta, joka kertoo sivuillaan vain kyseisenä päivänä pidettävästä ilmeisen korkeamman tason tapahtumasta.

Tapahtumassa jaetaan palkintoja, kuten tunnustus "vuoden sähköisimmästä palvelusta arjessa" jne.

Ilmeisesti tällainen teemapäivä on tarkoitettu jonkun joukon keskinäistä olalle taputtelua tai muuten vaan tietoyhteiskunnan establishmentia varten. On vaikea nähdä, että tällaisella konseptilla itse tietoyhteiskunnan ideaa voidaan mihinkään päin viedä tai edistää.

Mitä tietoyhteiskunnallisiin tavoitteisiin tulee, niin siitä kertoo kenties selkeimmin tietenkin joku blogi eli tässä tapauksessa Digital Economy. Virallinen Suomihan on asiasta lähes hiljaa näinä päivinä.

* * *

Muuten. Olisiko nyt ihan oikeasti mahdollista luopua tällaisista korneista käsitteistä kuin "sähköinen palvelu" tai "sähköä asiakaspalveluun" (em. tilaisuuden erään keynoten otsikko)?

Sähkö on sähkövarausten ylijäämästä (negatiivinen varaus) tai alijäämästä (positiivinen varaus) ja varattujen hiukkasten, yleensä elektronien, liikkeestä syntyvä luonnonilmiö.

Jopa "digitaalinen palvelu" olisi käsitteenä a) ymmärrettävämpi ja b) kuvaavampi.

BTW. Sitäpaitsi merkittävää osaa näiden palveluiden infrastruktuurista hoidetaan nykyään valolla eikä enää sähköllä.

2 kommenttia:

Mari Koo kirjoitti...

Moi ja suorat terveiset täältä "korkeamman tason tapahtumasta" :)

Mulle tuli kutsu vissiin siksi, että satun tuntemaan jonkun oikean henkilön.

Raportoin Jaikussa.

Mutta joo, kovin suuresti metsään ei mene näkemyksesi keskinäisestä olalle taputtelusta. Eihän virkamiesmäisyydessä mitään vikaa, mutta valitettavasti nyt täällä tuntuu, ettei se tietoyhteiskunta täällä suuresti jyrää.

Mutta sentään langaton verkko, vaikka erikseen jouduin pyytämään virtapistokkeen, jotta läppäri saa tarpeeksi virtaa :)

Vaiheinen kirjoitti...

Jep.

Hyvä, että siellä paikalla on blogiosfäärin "korkea edustaja" paikalla ja kiitos raportista.

Olen sitä mielenkiinnolla seuraillut sivusilmällä Jaikusta päivän muiden puhteiden lomassa. Pitää illemmalla lukaista tarkemmin.

Olet oikeassa, ei virkamiesmäisyydessä sinänsä mitään vikaa ole, mutta useimmiten luova kuplinta ja näiden palveluiden arkikäyttö on kaiken sen ulkopuolella.