torstaina, toukokuuta 14, 2009

Älyttömiä uutisia

Kun tässä on nyt puhuttu järjestä viime postauksissa jonkin verran, niin on syytä ottaa esille myös järjettömyys. Uutiset tarjoilevat sellaisia joka päivä, siihen ei voi olla törmäämättä.

Ulkomaat.

Burman oppositiojohtaja Aung San Suu Kyitä uhkaa jopa viiden vuoden vankeustuomio. Suu Kyi on suurimman osan viimeisistä 19 vuodesta viettänyt eristettynä talossaan eikä sinne ole ulkopuolisilla ollut mitään asiaa.

Viime viikolla kuitenkin yhdysvaltalainen mies onnistui uimaan Suu Kyin talolle ja olemaan Suu Kyin vieraana pari päivää ennen pidätystä. Ja nyt siis Suu Kyita syytetään tästä.

Burmaa johtaa sotilasjuntta, jolle ihmisoikeudet ovat lähinnä kuollut kirjain. Juntan toimiin sopii näköjään täydellinen mielivalta.

Kotimaa.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Olkiluodon ydinvoimalaitoksen tuottamalle sähkölle kotimaisuutta korostavan Avainlippu-tunnuksen.

Koko avainlipun merkitys on ilmeisesti muutenkin ollut alamäessä, kun millään ei ole enää merkitystä. Pitäisiköhän tuollaisten tunnusten jakamisessa huomioida vähän muutakin kuin väitetty kotimaisuusaste?

Menee järjen tuolle puolen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas todella hyviä Älyttömiä Uutisia! Tästähän tulee varmaan uusi sarja blogiisi. Ja kuinka älyttömäksi se voi mennäkkään...

Vaiheinen kirjoitti...

No on. Itseasiassa tässä blogissa on esillä näköjään koko joukko älyttömiä uutisia meiltä ja muualta. Esimerkiksi tuo Nyrjähdykset tagin alta löytyvät stoorit ovat ilmeisesti kaikki sellaisia.

Niinpä. Miten älyttömäksi tämä nyt voi mennä? Ilmeisesti kirjoittajan itsenäsä ikääntyessä maailma näyttäytyy yhä hullumpana paikkana :-)