keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Sulkeminen kiistetään

Eilinen juttu STUK:n uhkauksesta pysäyttää Olkiluoto 3:n työmaa kiistetään kuorossa TVO:n ja STUK:n toimesta. STUK:n pääjohtaja Jukka Laaksosen mukaan kyse on siitä, että "ellei
näitä (automaatio)järjestelmiä ei saada, niin jossain vaiheessa rakentaminen pysähtyy".

Ydinvoimalaa rakentavasta Arevasta kerrotaan, että esitetty huoli suunnitelmien viipymisestä otetaan yhtiössä vakavasti.

HS:n uutisen mukaan muuten Olkiluoto 3:n arvioidaan valmistuvan 2012. Eikä siis 2011, kuten joku aika sitten vielä oli puhetta.

* * *

Suomalaiset ympäristöjärjestöt ja kansanliikkeet sen sijaan vaativat Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisen pysäyttämistä välittömästi ja lopullisesti.

Tiedotteen mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton Janne Björklund toteaa perustavanlaatuisesti, että "tiedot Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisen jatkuvista laadun, valvonnan ja turvallisuuskulttuurin puutteista johtavat vain yhteen johtopäätökseen: Maailman suurinta EPR-prototyyppireaktoria ei voida käynnistää turvallisesti".

Kuten tiedotteessa todetaan, julkisuuteen päätyneet tiedot ovat vain Olkiluoto 3:n ongelmien jäävuoden huippu, sillä koko hankkeessa on vallinnut oma salailukulttuurinsa.

* * *

Kuten tässäkin blogissa on jo useampaan otteeseen kerrottu, niin julkisuuteenkin tulleiden tietojen pohjalta voidaan koko hankkeen nähdä kompuroivan syvällä mudassa. Jos se sitten on vain jäävuoren huippu, niin mikähän on koko totuus.

Itseasiassa en ole ihan varma haluanko edes tietää.

Olkiluoto 3 olisi järkevintä sammuttaa heti kättelyssä ennen kuin se on edes lämmennyt.

Ei kommentteja: