torstaina, toukokuuta 14, 2009

Hyviä uutisia Wanhasta Jokelasta

Jokin aika sitten heräsi kansanliike puolustamaan Joensuun keskustassa sijaitsevan kulttuuriravintola Wanhan Jokelan toimintaa. Tällä hetkellä Facebook-ryhmässä on 3869 jäsentä.

Kansanliike sai tänään hyviä uutisia, sillä kulttuuripaikan kiinteistö omistava Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö kiistää julkisuudessa esitetyt väitteet, joiden mukaan se aikoisi purkaa talon. Säätiöstä kerrotaan myös, että neuvottelut Wanhan Jokelan määräaikaisen vuokrasopimuksen tulevaisuudesta aloitetaan hyvissä ajoin ennen vuokrasopimuksen määräajan umpeutumista.

Asiaan liittyy vielä testamentti, jolla säätiö on kiinteistön saanut haltuunsa. Säätiö on lehtijutun mukaan sitoutunut noudattamaan testamenttia.

Järkeä on siis vielä jäljellä ja paikalliselle kulttuurille löytyy sijansa. Mutta olisiko kiinteistön omistava taho tullut ilman kansalaisliikehditää tullut julkisuuteen näkökannoillaan. Sen ei olisi sinänsä tarvinnut.

Facebook-ryhmälle lähettämässään viestissä Cyde Hyttinen totesi, että "ilman moista tukijoukkoa ja julkisuutta voisi olla asiat todellakin aivan toisin kuin nyt".

Niinpä. Monet asiat ovat turvassa vain määräajan ja kunkin ajan vallankäyttäjien tahdon varassa. Suojelemisenkin kulttuurin pitää pystyä uusintamaan itseään.

Ei kommentteja: