lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Vinkki sisäministerille

Sisäministeri Anne Holmlud esittää, että aseluvat pitäisi pystyä perumaan mahdollisimman nopeasti ja yksinkertaisesti, mikäli siihen on hyvä syy.

Poliisille pitäisi toimittaa terveystietoja, kun poliisi päättää aseluvan myöntämisestä ja riippumatta siitä koskeeko haettava lupa käsi- vai metsästysasetta. Tällä hetkellä harkitaan aseluvan hakijoille soveltuvuustestiä ja poliisille oikeutta saada enemmän tietoa aselupaa hakevan terveydestä, päihteiden käyttämisestä ja väkivaltaisesta käyttäytymisestä.

On hyvä, että aseluvan hakijoita ryhdytään syynäämään tarkemmin. Tuosta keinovalikoimasta herää vain kysymys, että miten poliisilla riittää ammattitaitoa tulkita terveystietoja?

Vinkki aseluvien mahdollisimman nopeaksi ja yksinkertaiseksi perumiseksi on seuraava: kielletään käsiaseet kokonaan. Siviilit eivät tällaisia tarvitse ollenkaan. Jos käsiaseet ovat kiellettyjä, niin poliisin ei tarvitse pohtia millä perusteilla aseet voi ottaa pois.

Lisäksi edellytetään metsästysaseiden lupien hankkimiseksi vankkoja näyttöjä harrastuksesta, minkä lisäksi on poliisin tietojen saamisoikeutta laajennettava aseluvan tapauksessa. Kaikki luvat määräaikaiseksi ja jokaisen uusimisen yhteydessä käydään läpi samat tarkistukset.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aselupakäytäntöjä tullaan höllentämään. Nythän tuo uusi surkea aselakiesitys tyrmättiin eduskunnan lähetekeskustelussa. Muun EU:n tapaan metsästysaseet voisi vapauttaa kokonaan lupaharkinnasta, pelkkä aseen rekisteröinti riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Fasistinen aselakiesitys on nyt viimein haudattu, sitä ei otettu edes eduskunnan käsittelyyn vaan valmistelu aloitetaan ammunnan harrastajien voimin alusta. Hienoa!