lauantaina, toukokuuta 23, 2009

Nyt se aselaki ja vähän sassiin

Kuopiossa tapahtuneessa tragediassa on jälleen samat merkit kuin niin monta kertaa viime aikoina Suomessa. Luvallisilla aseilla ammutaan viattomia julkisilla paikoilla ja humalassa. Käsiaseet jälleen kuvassa mukana.

Ampujalla on tiettävästi useampiakin aselupia. Poliisilla ei ole omien sanojensa mukaan keinoja ottaa niitä pois, vaikka ampuja on kärsinyt mielenterveysongelmista.

Aselakien uudistaminen annetaan eduskunnalle tiettävästi vielä ennen juhannusta.

Näitä ampumistapauksia on nyt Suomessa ollut jo sen verran monta, ettei ole mitään mahdollisuuksia väittää näitä vain "yksittäistapauksiksi" tai jotain muuta vastaavaa. Aselait ovat yksinkertaisesti aivan liian löysiä, aseita on irrallaan liikaa luvalla tai ilman ja niiden kontrolli ei toimi.

On umpisokeaa ja välinpitämätöntä politiikkaa ellei aselakien kirityksestä tuntuvaa.

Lisäksi Suomessa kannattaisi tarkastella tätä ampumiskulttuuria ja aseasiaa hieman laajemminkin ja näitä tragedioita vähättelemättä. Suomi on yksi maailman väkivaltaisimmista länsimaista. Sitä tuskin kukaan haluaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Laihon aselakiesitys kaatuu eduskunnassa. Edustajia on lobattu nyt kahden vuoden ajan ja AAHY:n osaamattomuus on selviö kaikille. Suurin osa kansanedustajista vastustaa aselakiesitystä, joten se otettaneen uudelleen valmisteluun.