maanantaina, toukokuuta 25, 2009

Nyrjähdyksiä #46

Eurovaaliehdokas Ari Vatanen (kok.) kävi juttelemassa ex-formulatallipäällikön kanssa, joka haastattelun mukaan näköjään piti tuohon turhakelajiin liittyviä tulevia sääntömuutoksia ja samalla hiilidioksidipäästöihin liittyviä vähennystavoitteita ihan kelvollisena ideana:

"Jos voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä, on se hieno haaste. Kun tankkaus kielletään 2010, siitä tulee myös teknisesti tavoiteltavaa."
Meppiehdokkas loihe sitten lausumaan muutamia lausahduksia ilmastonmuutoksesta:
"Suuri hiilijalanjälki tarkoittaa hyvinvointia. Miksi ihmisiä syyllistetään materiaalisesta hyvinvoinnista?"
Tokkopa pitää tuo paikkaansa. Mitäs jos kokeiltaisi väitettä:"Korkea verotus tarkoittaa hyvinvointia". Tämä saattaa jopa pitää paikkaansa, vaikka kuka sitä kaipaa?

IL kirjoittaa edelleen:
Vatasen mukaan ilmaston lämpeneminen ei liity hiilidioksidipäästöihin.
- Singapore on erittäin vauras maa, siellä on suurin piirtein yhtä lämmintä kuin Dakarissa Senegalissa, mutta siellä on paljon köyhempää.
No shit, sherlock! Loogisuuden vuoksi voidaan ajatella että korkea bensan hinta tarkoittaa hyviä asioita. Kalliin bensan Suomi on vauras maa, mutta halvan bensan Namibia köyhä. Kannattaa siis nostaa bensan hintaa, eikö?
"Lämmin on hyvä asia, kylmä on paha asia. Kylmällä ilmalla ihminen voi kuolla flunssaan. Hyvinvointi on aina tarkoittanut lämpimämpää kohti menemistä".
Jiihaa, tulta päin! Mistähän on tullut sellainen idea, että ilmastonmuutoksen aiheuttaman ilmaston lämpenemisen vastakohta olisi jokin kylmyys? Samapa tuo. Yksi asia on syytä kuitenkin korjata. Kylmälle altistuminen ei aiheuta flunssaa.

Periaatteessa ei pitäisi aivan poskettomia lausuntoja kommentoida sen kummemmin, mutta liika on liikaa. Kysessä oli väistämättä päivän ällistyttävin uutinen.

* * *

Jotta tähän postaukseen saadaan nyt jotain asiaakin, niin muistutettakoon, että tänään on vielä hetken aikaa Towel Day armoitetun kirjailijan Douglas Adamsin muiston kunniaksi. Muista pitää pyyhe mukana!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli ilmeisesti jonkin sortin omantunnon puhdistautumisriitti. Mies kun on ikänsä kylvänyt hiilidioksidia pitkin ojan penkkoja, niin kylmissä kuin köyhissä maissa.

Kaiken kun kieltää, niin ei ole tehnyt mitään!

Anonyymi kirjoitti...

No hänet on valittu jo kahdesti. Pelottavaa millaisia ihmisiä Europan parlamentissa istuu ja tekee päätöksiä.

Vaiheinen kirjoitti...

lepis,
En tiedä mikä riitti tuo aivopieru oli, mutta absurdia puhetta joka tapauksessa. Tässäkin blogissa esiteltyjen erilaisten artikkelien ja niiden taustojen pohjalta nuo puheet ovat ihan yhtä järkeviä kuin se, että ehdotettaisiin kumin säästämiseksi kaksipyöräisten autojen pakkoa kaikkialle (siis ei moottoripyörien).

jalala,
Demokratia on siitä kummallista, että sille sallitaan myös kummalliset virheet. Tosin. Enemmistö päättää. Toivoa vain sopii, että siitä porukasta löytyy tarpeeksi tolkkua.