torstaina, heinäkuuta 03, 2008

FireFox onnistui

Kuten kirjoitettu FireFox 3:n julkistamisen yhteydessä pyrittiin tekemään maailmanennätystä eniten yhdessä vuorokaudessa ladattuna ohjelmistona. Yrityksen aikana lataussivustot menivät tukkoon käyttäjämäärien vuoksi, mutta silti ennätysyritys onnistui.

Mozilla kertoo, että 17. kesäkuuta 2008 kello 18.16 ja 18. kesäkuuta 2008 kello 18.16 välisenä aikana FireFox 3 selain ladattiin yhteensä 8 002 530 kertaa ja ennätys merkitään siis Guinness World Record -listoille.

Sinänsä tällaiset ennätykset ovat mediaviihdettä, mutta toisaalta kertoo jotain avoimen lähdekoodin yhteisön toiminnasta ja laajuudesta, jos yli 8 miljoonaa ihmistä saadaan yhden vuorokauden aikana tekemään jokin haluttu operaatio.

Miettikääpä esimerkiksi asiaa, jossa kaikki suomalaiset saataisiin tekemään yksi asia yhtenä päivänä vapaaehtoisesti. Sellaisia ei taida kovin montaa olla?

Itse FireFox 3 on testikäytössä osoittautunut luotettavaksi ja nopeaksi ohjelmistoksi. Siinä on eräitä näppäriä ominaisuuksia, joita selaimista on kaipaillut. Mitään ällistyttävää muutosta ei selaimessa ei ole tapahtunut, mutta päivitys edellisestä versiosta kannattaa tehdä. Verrattuna Microsoftin Internet Explorer 3:een, FireFox 3 on joissain ominaisuuksissa edellä, mutta varsin tasaväkisesti nämä selaimet eteenpäin ovat kehittyneet. Nyt FireFox on käytettävyydeltään rahtusen edellä.

Ei kommentteja: