lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

Nyrjähdyksiä #29

Anu-Elina Lehti kirjoittaa Ilta-Sanomat Plus -lehdykässä: "Olen muutaman vuoden toivonut, että pääsisin vankilaan. Pienessä sellissä toisin kaikessa rauhassa maata laverilla ja lukea kuukausitolkulla klassikkoromaaneita. Ruokahuoltokin toimisi, eikä minun tarvitsisi olla kärryillä uusimmista trendeistä." Lehti jatkaa, että vaihtoehtoinen idea olisi päästä eläkkeelle.

Ymmärrän, että iltapäivälehden toimittajan pitää kenties olla työnsä puolesta kiinnostunut trendeistä sun muusta turhasta touhusta.

Mutta. Jos trendien seuraaminen ahdistaa, niin lopeta se. Niin yksinkertaista se on. Ei tarvitse haluta vankilaan tai eläkkeelle. Riittää kun lopettaa trendipelleilyn ja alkaa elämään kuten haluaa.

Toki se voi tarkoittaa myös sitä, että iltapäivälehdet muuttuvat tarkoituksenmukaisettomiksi tai niitä lukee kahvilassa kuin satukirjoja; pelkkää viihdettä ilman kosketusta omaan todellisuuteen.

Kolikon toinen puoli on se, että ihminen voi elää moraalisesti kestävällä tavalla ja myös pitää siitä. Ihan kuten haluaa. Ja se tekee hyvää.

Ei kommentteja: