tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Nyrjähdyksiä #28

Verkossa on sitten hauvakone, jolla voi vertailla millainen koirarotu sinulle sopii. Mikäpäs siinä, jos koiran hankinta on ajankohtainen asia tai muuten kiinnostaa.

Seuraavaksi ehdotan sellaista testiä, jolla selvitetään onko koira (tai vaikka kissa, kilpikonna, undulaatti, kultakala jne.) sopiva lemmikki ensinkään. Vuosittain kun esimerkiksi Helsingin eläisuojeluyhdistys pelastaa 900 eläintä vuodessa. Pienessäkin kunnassa saattaa vuositasolla olla satoja löytöeläimiä. Suomen eläisuojeluyhdistyksen mukaan Suomessa löytöeläinten talteenottopaikkoihin päätyy yli 3 000 kissaa vuodessa. Ja niin edelleen.

Ihan totta. Kaikista ihmisistä ei ole pitämään lemmikkiä eikä sellaisten henkilöiden pitäisi sellaisen hankkimista edes ajatella. Esimerkiksi kelpaa se törppö, jonka koira oli tänään tehnyt tarpeensa erään Helsinkiläisen ostosparatiisin käytävälle keskelle ihmisvilinää kaiken kansan potkittavaksi.

(Linkkivinkki: Linko)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites ihmeessä sinä olit sinne eksynyt ;o

Sellainen testi voisi myös toimia, jolla mitataan ihmisen sitoutumiskykyä huolehtia noista lemmikeistä. Tai oikeastaan mistä vain.

Vaiheinen kirjoitti...

:-)

Piti suorittaa täsmäostos (ennalta tiedetty koko, merkki, malli ja väri) sen sisällä sijaitsevassa vaatekaupassa. En muuten sinne olisi mennyt, enkä siellä sen pitempään viihtynyt. Oliskohan mulla mennyt siten noin 10 minuuttia tuossa tavarahelvetissä.

Niinpä. Tietysti sitoutumiskyvyn testaaminen on oikeasti kohtalaisen hankala asia, sitä tuskin nettitesteillä oikeasti saa esille. Kuitenkin tuosta siinä on oikeastaan kysymys sen lisäksi, että onko ymmärrystä sen sitoutumiskyvyn ja -halun järkevään toteuttamiseen.