sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Blogi-ilmiöitä

Blogeilla pääsee nykyään myös valtamedian sivuille. Viikonlopun uutisoinneissa on ainakin kaksi bloginäkökulmaa.

HS tietää kertoa tänään, että "17-vuotias ruotsalaistyttö tienaa Kissies-blogillaan kymmeniä tuhansia kuussa". Jutun juoni on se, että Ruotsin tämän hetken kolmanneksi suosituinta blogia pitää tukholmalainen Alexandra Nilsson. Hän ei kirjoita mistään erityisestä aiheesta, vaan elämästään lukiota käyvänä tyttönä.

Alexandra naputtaa kymmenisen postausta päivässä ja kerää n. 50 000 kruunua eli 4800 € kuukaudessa mainoksilla. Suomesta ei taida löytyä harrastusblogistia, joka moiset rahat pelkällä blogin kirjoittamisella kerää.

* * *

Viikonlopun toinen blogikohina tuleekin sitten työmarkkinataistelusta.

Tammikuun lopussa Finnairin toimitusjohtaja Jukka Heinonen moitti lentäjiä poikkeuksellisen voimakkain sanakääntein yrityksen blogissa.

Iltalehden mukaan lentäjä Panu Mäki kirjoitti blogiin pitkän kommentin, jota kuitenkaan ei julkaistu. Syyksi virallisesti on kerrottu se, että kommentti oli liian pitkä.

Tämähän ei tietenkään pääty tähän. YouTubeen ilmestyi video, jossa mm. mollataan lentoyhtiön (mainitsematta Finnairia mitenkään) blogiviestintää ja sen toteutusta. Videolla seikkailee Hitler-hahmo. Samaa videota on käytetty muihinkin tarkoituksiin, vain tekstitystä vaihtamalla.

Blogit ja niiden vastaiskut ovat siis osa kotimaista työmarkkinoiden viestintäsotaa.

Ei kommentteja: