lauantaina, helmikuuta 28, 2009

ScribeFire ja top 10 IT-myytit

Halo Efektin innottamana tässä postauksessa kokeillaan FireFoxin ScribeFire-lisäosaa. Ainakin linkkitoiminnallisuus näyttää olevan sillä tavalla nerokas, että se osaa ottaa linkin suoraan leikepöydältä syöttöruutuun,mikä vähentää työvaiheita linkkien tuottamisessa.

Toinen ihan näppärä piirre on se, että ScribeFire jakaa selaimen ikkunan kahteen osaan, joista toiseen voi editoida postausta ja toisesta lukea www-sivuja.

* * *

Sitten otsikon mukaiseen asiaan.

Iain Thomson and Shaun Nichols ovat listanneet vunet.com:ssa kymmenen IT-myyttiä, jotka elävät sitkeästi, mutta ovat urbaaneja legendoja.

Kunniamaininnan saavia myyttejä ovat:
  • Macit maksavat enemmän kuin PC:t
  • Piraattimateriaali aiheuttaa enemmistön internetin liikenteestä
Varsinainen lista käänteisessä järjestyksessä kuten Thomson ja Nichols ovat sen laatineet:

10. Yritysten täytyy uusia heidän järjestelmästä 2-3 vuoden välein
9. Bill Gates on haka ohjelmoijaksi
8. Macit eivät ole yhteensopivia minkään kanssa
7. Tietokoneet kestävät pitempään, jos ne pitää päällä koko ajan
6. Hakkerit voivat aiheuttaa 3. maailmansodan
5. Applen tai Linuxin koodi on turvallisempaa kuin Windowsin
4. Tekoäly vaatii vain nopeampia tietokoneita
3. Internet kehitettiin ydinsodasta selviytymiseksi
2. Enemmän CPU-tehoa = enemmän vauhtia
1. Virustentorjuntayhtiöt tuottavat suurimman osan haittaohjelmista

Perustelut kannattaa lukea vunet.com:sta.

* * *

ScribeFire tuntuu ihan toimivalta. Ikkunointia voi säätää asetuksista ja esimerkiksi del.icio.us:n linkit saa haettua omaan alalehteensä. Tagit ja muut voi säätää paikalleen varsin näppärästi.

Jäljellä on enää julkaiseminen ja koodin tarkistaminen Bloggerin puolella. Jos kaikki menee ok, niin ihan käyttökelpoinen työkalu tämä voi jatkossakin olla.

* * *

Kuvassa kattoja San Miniato-nimisessä idyllisessä pikkukaupungissa Toscanassa. Kuva ei liity aiheeseen mitenkään, mutta pitäähän kuvan liittäminen postaukseen testata. Kuvan liitteleminen, oikean koon ja paikan säätäminen editorissa vaati hienoista temppuilemista.

EDIT klo 22.20
Julkaiseminen ScribeFirestä meni kuten pitikin. Oletusasetuksilla ScribeFire lisäsi postaukseen automaattisesti pienen kuvan, joka linkittää postauksen Zemanta-tilastointiin. Asetuksen saa pois päältä, kun löytää oikean kohdan. Tästä postauksesta pikseli on poistettu käsin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siinä mulla on kans kaksi sellaista nörttiä että...! Mistä teillä oikein riittää aika testata ja tutkia näitä kaikenmaailman vemputtimia? No onneksi testaatte ja kerrotte tulokset, niin voi sitten valita sopivimman käyttöön :)

Vaiheinen kirjoitti...

Noh. Kokeileva luonne etsii myös erehtymisen tiet :-)

Halo Efekti kirjoitti...

Minusta ScribeFire on kanssa kätsä.

Sellainen asia siinä on että se lätkäisee kuvan kylmästi sen kokoisena kun se on laitettu eli ei tee pikkuversiota, josta sitten linkki isompaan. Valokuvablogistille se on vähän miinus, mutta muut edut kyllä kannustavat jatkamaan tällä uudella polulla. API-rajapinta pelaa kuin ajatus.

Vaiheinen kirjoitti...

Tuo kuvan sijoittaminen postaukseen oli hieman konstikas juuri tuosta syystä johtuen, mutta sen sai siihen ruutuun skaalattua kuitenkin varsin helposti. API toimii ihan hyvin.