lauantaina, helmikuuta 14, 2009

Ystävänpäivää

Ystävänpäivästä on muodostunut vähän samanlainen päivä kuin halloween. Tuontitavaraa ja oivasti hyödynnetty busineksessa. Syy ostaa, tarvitsi sitä tai ei.

Kannattaa oivaltaa, että ystäviä ja ystävyyttä voi muutenkin muistaa kuin kuluttamalla. Ystävänpäivänä voi muistaa myös tekemällä itse, kerrättämällä tai ihan vaan ystävyydellä, joka on immateriaalista, mutta sitäkin arvokkaampaa.

Climate Progress antaa 10 vinkkiä vihreään muistamiseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On tietysti hyvä, että on tällaisia ystävälle tarkoitettuja päiviä. Hankalaksi asian tekee tämän lanseeraamistapa silloin kun Suomen Posti keksi asian heikentyneen postikorttien lähetyksen parantamikseki. Eli markkinataloudellisista syistä. Ja vielä kun päivä on väännetty Valentine's Day:stä, joka on taas rakastavaisen päivä tai vieläkin mystisempi englantilainen versio, jossa kortteja lähetetään salaisille ihastuksille. Niin tässä valossa eilinen uutisointi yhksinäisen vanhusten kokemasta ahdistuksesta Ystävänpäivänä sai erittäin happaman maun koko päivän suhteen aikaiseksi. Vanhukset ahdistuvat tällaisena päivänä, jolloin pitäisi muistaa ystäviään ja heillä ne usein ovat jo kuolleet ja he tuntevat itsensä enistä yksinäisemmiksi. Joten keinotekoisesti synnyteyllä juhlinnalla on saatu aikaiseksi musta mörkö. Eivät ole suomen postin psykologit tainneet silloin 90-luvulla olleen ajattelukykyisiä. Jaa, mutta tuskinpa siellä mitään psykologeja markkinavoimien kustannuksella on edes kuunneltu.

Mukavaa Ystävänpäivää Vaiheiheinen! (tästä vuodatuksesta huolimatta)

Vaiheinen kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää Lepis! Vuodata vaan, jos siltä tuntuu.

Tuo on totta, että me ihmiset ovaamme olla ajattelemattomuudessamme joskus hyvinkin julmia ja olla välittämättä vanhuksista.

Markkinataloudessa ei ajatella toisten tunteita muuten kuin vaikuttamiskeinona.

Siksi meidän kuluttajien pitää ymmärtää muistaa ja huolehtia lähimmäisistämme ilman, että siitä pitää tehdä markkinasovellus.