keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Vieläkin tavallista?

Tietoyhteiskunnan ja verkkomedian kasvuaikoinakin kuulee yhä edelleen tarinaa siitä, että "se ja se ei toimi netissä tai että tuota tai tätä ei voi tehdä netissä".

Varmasti montaa asiaa ei voikaan tehdä netissä, mutta silti jopa asiantuntijaorganisaatioissa yhä edelleen ajatellaan lomakkeita paperisina tai jopa immateriaalisten hyödykkeiden kanssa liiketoimintaa harjoittavat pitävät verkkopalveluita turhana ajanhukkana myynnille, markkinoinnille, logistiikalle, tuotekehitykselle jne.

Asennekysymyksiä nuo ovat.

Pikaisena anekdoottina Victoria Blake kirjoittaa Ecstatic Days-blogissa kirjankustantajan asenteesta, jonka mukaan yhtiön URL:n painaminen kirjan takakanteen ei tuota mitään, koska kirjojen lukijat eivät kustantajan mielestä ole internetin käyttäjiä.

Asenne ei ole ainutlaatuinen. Ainutlaatuista on vain se sokeus, joka estää hyödyntämästä aivan nenän alla olevaa välinettä.

2 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

=D No, jos haluaa niin löytäähän asiakas netistä kustantan Guuglen sedän ystävällisellä avustuksella - siis jos nimittäin kiinnostaa =D

Vaiheinen kirjoitti...

Totta sinänsä. Kummallinen pointti tuossa on tietysti se, että joku nykyään kuvittelee, että kirjojen lukija ei käytä nettiä. Olisi kiva nähdä sellaisen kyselyn tulos, jossa peilattaisiin kirjojen lukuintoa ja netin käyttöä. Vahva veikkaukseni on se, että po. kustantaja yllättyisi väkevästi.