keskiviikkona, helmikuuta 18, 2009

Facebook perääntyy, ainakin toistaiseksi

Viime päivinä hieman pinnalla ollut Facebookin käyttäjäehtojen muutos sai sen verran vastarintaa aikaiseksi, että Facebook on palauttamassa vanhoja käyttöehtoja. Itse Facebookiin ehti muodostua ryhmä "People Against the new Terms of Service (TOS)", jossa näyttäisi olevan yli 70 000 jäsentä.

Muutos on nyt väliaikainen, sillä Facebookissa viritellään käyttöehtoihin tarkennuksia ja muutoksia. Yhtiön mukaan sellaisessa muodossa, että käyttäjät voivat paremmin ne hyväksyä. Facebook itse on perustanut palveluun ryhmän, jossa voi kommentoida ja tehdä ehdotuksia käyttöehtoihin.

Kuten TechCrunch muistaa huomauttaa, kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook on joutunut perääntymään kehittämistään muutoksista.

Sinänsä on yhteisöpalvelulta esimerkillistä, että he ottavat huomioon käyttäjien antaman kriittisen palautteen ja tällaisissa asioissa pyrkivät huomioimaan ideat ja tahtotilan.

Silti on merkille pantavaa, että tällaisia mokia tulee ja ikäänkuin puolihuolimattomasti käyttäjäehtoja muutetaan käyttäjien kannalta epämiellyttävään tai haitalliseen suuntaan. Muistissa on vastaava kompastelu kotimaisen Bloligilistan uudistamisen yhteydessä. Siinäkin lopulta käyttäjien palaute sai aikaiseksi tervehdyttävän käänteen.

Milloin nämä firmat oppivat, että käyttäjät kannattaa ottaa ennalta huomioon, eikä vasta sitten kun vastarinta on noussut äänekkäästi jaloilleen?

Ei kommentteja: