torstaina, helmikuuta 12, 2009

Googlen datakeskus Suomeen

YLE Uutiset kertoo: "Metsäyhtiö Stora Enso myy Haminan Summan tehtaan rakennukset ja suurimman osan tehdasalueesta Google-hakukoneyhtiöille, joka aikoo tuoda Summaan datakeskuksensa. Kauppasumma on noin 40 miljoonaa euroa."

Niin se digitaalinen vallakumous etenee, hiljalleen myös kiinteä infrastruktuuri siirtyy puujaloilta digitaaliseen liiketoimintaan.

EDIT klo 14.08
YLE esittää myös näkökulman asiaan eli syitä miksi Google on saattanut ostaa ko. kiinteistön. Listalla ovat Venäjän läheisyys, sähkön saatavuus, jäähdytys...

2 kommenttia:

zache_ kirjoitti...

hmm, Googlen Venäjän datakeskus tuli Haminaan, koska suomi on riittävän turvallinen ja toimintavarma sijoituspaikka? Lisäksi täältä on kiva vetää omat kuidut venäjälle.

Suomea varten tuskin omaa datakeskusta kannattaa rakentaa. Pohjolaa tai Venäjääkin varten Ruotsi verkkoliikenteen hubina olisi paljon loogisempi paikka.

Ruotsissa vaan on ikävä lainsäädäntö.

Vaiheinen kirjoitti...

Taidat olla kovin oikeassa. Tuumin itsekin tuota Venäjä-korttia, sillä Suomea varten Googlen ei tänne mitään datakeskusta kannata rakentaa. Venäjän potentiaali on sen verran suuri, että sitä ajatellen homma saattaa hyvinkin kannattaa.

Ja Ruotsi... kärsikööt nyt sitten FRA-lainsäädännöstään, vaikka ilmeisesti on niin, että Venäjää ajatellen Suomi on strategisemmassa paikassa.

Millaiseksikohan Baltian potentiaali tuossa on arvioitu, tuskin kovin suureksi.

Niin. Ja voimmehan me nyt sitten jeesailla ruotsalaisiakin, ihan ilman pelkoa, että me sitä liikennettä vakoilisimme?