lauantaina, elokuuta 15, 2009

AIS ja No More IE6

Pistetäänpäs pari linkkivinkkiä.

Jos lauantaiksi ei ole mitään erityistä tekemistä voi aikaa käyttää vaikka etsimällä hukassa olevaa Arctic Sea-laivaa tai mitä tahansa muuta purkkia, johon on asennettu AIS-järjestelmä. Esimerkiksi juuri nyt näyttää olevan Taiwanin salmessa varsinainen ruuhka-aika.

AIS-järjestelmällä kerätään laivojen GPS-dataa ja lähetetään eteenpäin VHF-kanavilla. Palveluita, jotkahydyntävät tätä dataa on useitakin, mutta Marine Traffic-projekti on avoin yhtisöperustainen tutkimukseen liittyvä hanke, joka on tuottanut Google Mapsin päälle seurantapalvelun.

* * *

Toinen vinkki tuleekin sitten nettimaailmasta. No More IE6 on kampanja, jolla halutaan boikotoida ikivanhaa Internet Explorer 6-selainta.

Tuo vuonna 2001 käyttöönotettu selain aiheuttaa kehittäjille päänsärkyä, sillä verkkopalveluihin täytyy tuota selainta varten tehdä omia epästandardeja säätöjä ja ylimääräistä työtä. Microsoft ei halua luovuttaa selaimen tuesta, van vetoaa siihen, että käyttäjien pitää saada valita.

Käyhän se tietysti niinkin. Jos käytät vielä vanhaa IE6-selainta, niin nyt on aika joko päivittää se uudempaan versioon tai vaihtaa kokonaan toiseen kuten Firefox tai vaikkapa Googlen Chrome.

IE6:n on aika painua netin historian unholaan.

Ei kommentteja: