torstaina, elokuuta 13, 2009

Microsoft Wordin myynti kiellettiin

Yhdysvalloissa teksasilainen oikeusistuin päätti kieltää tietotekniikkayhtiö suositun Microsoft Office -paketeistakin löytyvän tekstieditori Wordin myynnin Yhdysvalloissa. Syy on patenttirikkomus.

Oikeuden mukaan Microsoftilla on 60 päivää aikaa lopettaa Wordin myynti ominaisuuksilla, joilla käyttäjät voivat avata räätälöityä xml-koodia sisältäviä xml-, docx-, tai docm-dokumenttiformaatteja. Lisäksi yhtiön pitää maksaa korvauksia patentin oikeuden omistavalle i4i-yhtiölle.

Noh, Microsoft aikoo valittaa päätöksestä. Lisäksi se voi poistaa tuon ominaisuuden Wordista tai kiertää patentin jollain lisäosalla tai muulla sellaisella.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Microsoft on maksamassa korvauksia ohjelmistopatenttirikkomusten vuoksi.

Kannattaiskohan ihan oikeasti miettiä mitä hyötyä näistä ohjelmistopatenteista on ja kuka niistä oikeasti hyötyy? Tässä tapauksessa nyt ei välttämättä ole mistään isosta asiasta, mutta lähtökohtaisesti tästä on vain haittaa tavalliselle kuluttajalle.

Tuskinpa tämä Microsoftillekaan iloksi on.

EDIT 14.8.2009:
Ossi Mäntylahti kirjoittaa Tietokone-lehden blogissaan aiheesta tarkemmin ja todeten, että i4i-yhtiön kiistan aiheuttanut patentti kiistan on "täyttä huttua".

Ei kommentteja: