lauantaina, elokuuta 29, 2009

Ehkä se sittenkin oli olemassa?

Eilen oli puhetta Kontioniemen turvapaikanhakijoista ja heidän häätämisestään pois esimerkiksi lähesieltäpallokentältä. SPR ja kyläyhdistys ovat kiistäneet, että asiasta olisi olemassa mitään sopimusta.

Nyt on kuitenkin sanomalehti Karjalaisen haltuun päätynyt tiedote, jossa asiasta puhutaan ja jota on jaettu ympäristön asukkaille.

Tiedotteessa kerrotaan, että jos turvapaikanhakija ilmestyy kentälle, kyläläisen on käännytettävä hänet pois.

– On sanottava lyhyesti: Ei enää käytettävissä! tiedotteessa kehotetaan kyläläisiä.

Siis oliko SPR ja kyläyhdistyksellä jonkinlainen diili pohjoiskarjalaisen apartheidin aloittamisesta vai ei?

Jos SPR on mitenkään tässä mukana, sen olisi syytä aloittaa välittömästi toimenpiteet maineensa varjelemiseksi, sillä kuvio ei näytä organisaation kannalta pelkästään ikävältä, vaan SPR:lle muista yhteyksistä tutulta kuviolta: katastrofaaliselta.

3 kommenttia:

halo e kirjoitti...

Suomen apartheidia vastustavassa ja ystävyysjalkapalloa tukevassa FB-ryhmässä on jo muutamassa päivässä lähes 500 jäsentä.

Liity sinäkin, kun muistelisin sun sanoneen jossakin vaiheessa olevasi siellä.

Inkivääri kirjoitti...

Toivottavasti totisesti eivät ole asialla viralliset tahot, ehkä joku yksityinen käyttää härskisti virallisempia nimiä? Tämähän olisi joka tapauksessa poliisiasia! Kuuluuko syrjintä yleiselle syyttäjälle vai onko se asianomistajarikos?

Vaiheinen kirjoitti...

halo e,
Kappas vaan. Täytyypä käydä etsimässä tuollaista ryhmää.

Inkivääri,
Ainakin SPR ehdottomasti irtisanoutuu moisista kirjeitä ja asiasta. Ehkä asiassa on kyse jonkun tulkinnasta ja omista johtopäätöksistä. Ja kuten tuossa tulikin jo esille, niin poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan esitutkintapyynnön perusteella. Niin, syrjintärikosta tuossa alustavasti epäillään, kumpikohan se mahtaa olla.