torstaina, elokuuta 06, 2009

Nyrjähdyksiä #51

HS kirjoittaa: "Helsingin sosiaalijohtajan kalusteita epäillään piraattituotteiksi".

Noniin. Asiaa seuranneet, älkää enää pidäteltkö nauruanne, antaa mennä vaan... ja sitten stop.

Nimittäin. Jo se on julkisen paheksunnan ja muun sellaisen paikka, että johtajalle hankitaan yli 70 000 euron kalusteet työhuoneeseen ilmeisesti ilman asianmukaista kilpailutusta ja kenties muutenkin pykäliä hieman ohitellen.

Aluksi syy oli kuulemma siinä, että edustavat kalut pitää saada, mutta nyt on selvinnyt että tärkeämpi syy oli hänellä todettu vakava sairaus tammikuussa. Siispä ergonomiset kalusteet on pitänyt saada. Sairaus on aina vakava asia ja työpaikkalla on syytä huolehtia ergonomiasta.

Anteeksi vaan, mutta ei mene läpi. On ihan turha yrittää väittää, että mikään sairaus (joka kuitenkin mahdollistaa töissä käymisen) vaatisi esimerkiksi 18 500 €:n työpöytää. Sekään ei mene läpi, etteikö riittävää edustavuutta olisi saanut ihan erilaisilla hinnoilla.

Samaan aikaan toisaalla.

Kaupunki on sulkenut leikkipuisto Tuhkimon, kun puiston rakennuksesta paljastui kosteusvaurio. Vanhemmat yrittävät kaikin keinoin kansalaisliikkeenä pitää puistoa auki omin voimin ja he ovat vedonneet sosiaalivirastoon useamman kerran. Kaupunki on luvannut tehdä korjauksia puistossa vuonna 2015.

Helsingin kaupungin sosiaalivirasto on kansalaisliikkeen mukaan ilmoittanut, ettei se ei halua käytttää 71 200 euroa väliaikaisen parakin sijoittamiseen puistoon lasten sosiaalitiloiksi.

Parakin hinnaksi kerrotaan rahasumma, jolla saa hirsihuvilan paikalleen asennettuna ja savusaunan kaupan päälle (tosin sellainen saattaisi olla epäkäytännöllinen lapsille). Luultavasti parakin vessoineen saa mattimeikäläinen ostettua muutamalla tonnilla.

Tietenkin on niin, ettei sosiaalijohtajan kalustolla hoidettaisi tuota nimenomaista lasten puistoa, vaan kenties jotakin vieläkin tärkeämpää. Esimerkki vain kuvaa sitä idioottimaisuutta, joka touhussa vallitsee.

Noniin. Jos nyt kävisikin niin, että jostain syystä sosiaalijohtajan hienot Le Corbusierin suunnittelemiksi ilmoitetut kalusteet todettaisiinkin piraateiksi (mitä ne siis välttämättä eivät ole), varmaan syntyisi sosiaalijohtajan nykyisen tilanteen kannalta helpottava peruste purkaa ilmeisesti väärin tehty, mutta joka tapauksessa typerä, kauppa.

Piraattikalut kannettaisiin siis pihalle sosiaalijohtajan työhuoneesta. Pitäisiköhän sosiaalijohtaja kantaa samassa muuttokuormassa toisaalle?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei naurata, ei!

Vaiheinen kirjoitti...

No ei kyllä oikeasti naurata. Lähinnä pistää tuo homma kiroilemaan ja hämmästelemään, miten päätöntä menoa veronmaksajien rahoilla harjoitetaan. Tuo 70 000 € on tietysti pieni summa suuressa budjetissa, mutta se on periaatteellisesti iso juttu ja jos sen pistää esimerkiksi noiden leikkipuistojen mittakaavaan, niin 70 000 eurolla normaalijärjen mukaan (ei ehkä kaupungin laskentakaavojen) tekisi jo koko joukon hyödyllisiä asioita.

Jotenkin tuokin on nyt vaan yksi esimerkki siitä, miten koneistossa ihan tavallinen järki näyttää hämärtyvän jonnekin kauas pois.

Pisarat kirjoitti...

Niinpä...
kyseessä on suoraa ylin esimieheni. Ok, kalut on syytä olla hyvät, mutta tosiaan moka on tökerö. Joku muukin esimies voisi jollain "optioillaan" tukea vaikka sitä leikkipuistoa. Ja pakko sanoa, että siellä tehdään sitä pääministerin ja valtiovarainministerin kuuluttamaa yhteisöllisyystyötä tosi pienellä palkalla ja jopa vapaaehtoisesti.

nimim. omakohtaista kokemusta on runsaasti.

Vaiheinen kirjoitti...

Niinpä. Lähiyhteisöllä on merkitystä ja tulevaisuudessa kenties yhä enemmän. Miksi siis jättää tukematta sen kehitystä?

Kysehän tuossa on tahdosta, ei siitä etteikö kaupungilla olisi varaa hoitaa tuollaisia pienten ihmisten asioita kuntoon.