sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Tilannetarkastus

Talouden laman pohja on eräiden arvioiden mukaan jo nähty ja maailmantaloudessa käänne positiiviseen päin on tapahtumassa. Suomen on arvioitu tulevan muuta Eurooppa jäljessä seuraavaan nousuun, jos sellainen on tulossa. Pääministeri on varoitellut siitä, että tulevasta talvesta tulee monin osin ankea.

Näin varmaan käykin. Irtisanomisia ja lomautuksia satelee, joskin pieniä talouden kirkastumisen merkkejä on nähtävissä joillakin aloilla. Ensimmäiset uudet työehtosopimukset teknologiateollisuudessa ovat päätyneet 0,5 %:n tasolle, jota pidettäneen monilla aloilla lähtökohtana. Siis edellisen kierroksen reippaisiin korotuksiin nähden erittäin maltillisella linjalla mennään.

Lamaa siis mennään edelleen.

* * *

Tarkastetaanpas nyt samantien kuluvan vuoden huhtikuussa ja vuoden 2008 helmikuussa tarkastettu Tietoviikon välissä ilmestyvä työpaikka liite.

Huhtikuussa liitteessä oli 4 sivuja ja peräkkäisinä viikkoina 5 ja 6 ilmoitusta. Nyt päättyvällä viikolla liitteessä oli edelleen 4 sivua, työpaikkailmoituksia 6 ja avoimia työpaikkoja yhteensä 8. Noista työpaikoista 5 on julkisella sektorilla.

Tämänkin mittarin mukaan tilanne on varsin stabiili, mutta kaukana siitä ajasta kun meni lujaa.

Ei kommentteja: