Huoli
Eilen oli puhetta G8-maiden sopimista ilmastonmuutokseen liittyvien päästöjen vähennystavoitteista.
Tänään radion uutiset tietävät kertoa, etteivät Kiina ja Intia ole halukkaita sitoutumaan kiinteisiin päästötavoitteisiin. Tämä on huono uutinen ja asettaa entistä enemmän paineita Kioton sopimuksen jälkeisen ajan sopimusten neuvotteluprosessille. Nämä kaksi maata pitää saada mukaan päästötoimiin, koska niiden talouden kasvavat voimakkaasti. Eivätkä ilman teollistuneista maista sinne siirretyn tuotannon vetoa.
Toinen tarkentava asia eiliseen G8-uutiseen on se, että G8-maiden 50 %-vähennystavoite on määristelty tämän vuoden tasosta eikä esimerkiksi Kioton sopimuksessa määritellystä vuoden 1990 tasosta. Tästä seuraa vääjäämättä se, että G8-maiden tavoite on ilmeisesti varsin kaukana siitä mitä tavoitteen oikeasti pitäisi olla.
Huoli noiden G8-julistusten osalta on siinä, että ilmeisesti myöskään johtavat teollisuusmaat eivät tunnu olevan valmiita siihen mitä pitää tehdä.
Ehkä USA:n presidentivaalit muuttavat tulevaisuuden kuvaa, mutta juuri nyt ja noiden uutisten perusteella kovin harmaalta näyttää.
3 kommenttia:
Tuostahan tulee jo lisää harmaita hiuksia!
Olihan se niin sööttiä eilen kun nuo G8:t istuttelivat puita, rivissä poseeraten. Merkelillä oli ote lapiosta, ne miehet sipsuttelivat.
Ja mitä tulee Ameriikan presidentin vaaleihin, niin pahoin pelkään tämän konservatiivisen Reagismi-Bushismi linjan jatkuvat ne seuraavat neljä vuotta. Valitettavasti ovat vielä NIIN vanhoillisia, etteivät kovin radikaaleihin muutoksiin Valkoisen talon värissä osaa ryhtyä.
Olen jossain blogissa jo aiemmin huokaillut, että missä mallissa ilmastonmuutoksen estäminen olisi jos Al Core olisikin voittanut ne vaalit silloin muinoin. Niin siitä tulikin mieleeni, että äänestystuloksia voidaan lukea miten päin vain...
Mistä ihmeestä nämä kirjoitusvirheet tulevat! Joku on käynyt rukkaamassa tätä näppäimistöä.
Siis Reaganismi-Bushismi.
On on. Sun näppistä on ilmiselvästi käpälöity:-)
USA:n ulkopolitiikka tai politiikka yleensäkään ei tee äkkikäännöksiä isoissa kysymyksissä oli presidentti kuka tahansa kummasta puolueesta tahansa.
Ilmastonmuutoksen hillinnän osalta on kuitenkin jo ennalta annettu signaaleja sen suhteen, että merkittäviä suunnan muutoksia saattaisi olla tulossa seuraavan presidentin puoluekannasta riippumatta. Itse asiassa tuossa G8-kokouksessa saavutettu tulos on sillä tavalla USA:n politiikassa muutos, että aiemmin siellä ei ole hyväkytty mitään tarkkarajaisia tavoitteita.
Elämme edelleen vain toivon aikaa.
Lähetä kommentti