Kesäkuu
Kesäkuussa oli puhetta Vaiheiselle varsin tavanomaisista asioista kuten tuulivoimasta, energiasta ja sensuurista. Mieliä kuohuttivat myös EU-parlamentaarikkojen puheet blogien rekisteröinnistä ja mieltä lämmittivät kaikesta päätellen eräät kesäiset valokuvatorstain kuvat.
Kuukauden aikana Vaiheisessa ohitettiin huomaamatta myös 500. entryn rajapyykki. 500. teksti on Sensuurin leviämisestä kertova tarina. Tämä yhteenveto on jo 516. teksti. Kuukauden aikana ohitettiin myös 10 000 käynnin raja.
Yksi kuukauden havainnoista on se, että kun samana viikonloppuna on Sodankylän filmifestivaalit ja Provinssirock, Vaiheisen lukijamäärät laskevat postausten määrästä riippumatta. Hyvä niin, on tuolla ulkona tärkeämpääkin tekemistä.
Google Analyticsin mukaan blogin kävijämäärät kääntyivät kuukauden aikana nousuun parin kuukauden tasaisemman jakson jälkeen. Kuukauden aikana tehtyjä tekstejä on kommentoitu ilahduttavan paljon eli kommenttien määrä on kasvanut näkyvästi.
Kirjoituksia tuli viime kuussa tehtyä 64 kappaletta. Google Analytics kertoo käyntejä viime kuussa olleen 1297 (+141 edelliseen kuukauteen), näyttökertoja 2164 (+319) ja kävijöitä 855 (+159).
Keskimäärin viime kuussa oli siis 43,2 (+5,9) käyntiä, 72,1 (+12,6) näyttökertaa ja 28,5 (+6,0) kävijää per päivä.
Kaikkien aikojen keskiarvot kapuavat jälleen hieman ylöspäin eli nyt on 8.4.2007 jälkeen keskimäärin päivässä ollut 24,8 käyntiä, 38,6 näyttökertaa ja 16,7 kävijää.
Vaiheisen lukijoista 48,65 % tuli viittaavilta sivustoilta (toiset blogit, blogilista.fi jne.), 42,10 % hakukoneista ja 9,25 % suorana liikenteenä. Nämä suhteet ovat nyt pysyneet varsin vakioina.
Kuvassa kävijätilastojen kehitys blogin aloittamisen jälkeen. Entryjen määrä esitetään omalla akselillaan, joka on pystyakseleista se oikeanpuoleinen.
Kiittää.
2 kommenttia:
Noihin tilastojen kyttäilyihin voi jäädä koukkuun. Pahimmassa tapauksessa alkaa kirjoittaa aiheista joiden uskoo kasvattavan kävijämäärää (hauskaa sekin jos mainostus toimii) ja masentuu jos kävijämäärät vähenevät.
Been there done that
Jep. Niinhän niihin voi jäädä kiinni ja niitä voi ryhtyä jahtaamaan. Onneksi en liikoja kirjoittaessani tulevia numeroita ajattele, vaan enemmänkin pyrin analysoimaan menneitä. Toki niistä jotain jää sitten käteen ja takaraivoon.
Mutta tarkoitus se ei ole, mikä muuten ehken näkyy siinä, että eniten stooreja sisältävät hakusanat eivät sisällä niitä juttuja, joita haetaan hakukoneiden kautta. Hakusanoja tarkastelemalla huomaa, että että esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ei paljoa olisi tarvetta kirjoitella.
Mutta kirjoitan uhallanikin:-)
Lähetä kommentti