lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Nyrjähdyksiä #38

Vuosia sitten kinasteltiin ja riideltiin siitä pitääkö Vuosaareen rakentaa suursatama vai ei. Sellainen päätettiin sitten rakentaa ja nyt se on valmis.

Satama on rakentajiensa mukaan hieno ja sinne siirretään kahden helsinkiläisen sataman toiminnot. Näin saadaan asuntorakentamiselle tilaa entisiltä satama-aluelta. Kuulostaa hyvältä.

Mutta. Jo vuosia sitten on päätetty säästää 5-10 miljoonaa ruoppauksissa ja näin uuteen hienoon satamaan johtavasta meriväylästä on tullut yksisuuntainen 8 kilometrin matkalta. Se tarkoittaa laivojen odotusaikojen pitenemistä ja niin edelleen. Jos tuolla yksisuuntaisella ja tulevaisuudessa vilkkaasti liikennöidyllä pätkällä tapahtuu haveri, on koko satama jumissa.

Mikähän viisaus tuossakin nyt muka on? Jos kerran se väylä Vuosaareen on liian kapea ja hankala, niin miksi ihmeessä se satama väkisin sinne sitten piti rakentaa?

Taisi olla tämäkin suursatama enemmänkin näennäinen kunniakysymys eikä järjen rakennelma. Yksi argumenttihan tämän sataman rakentamiseksi oli se älynväläys, että pääkaupungissa pitää olla suuri tavaraliikenteen satama, eikä sitä siksi saa rakentaa esimerkiksi Kirkkonummelle.

Ei kommentteja: