keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Pulssi toivolle

Barack Hussein Obama teki sen. Selvin lukemin 338 - 156. Numeroista eivät jätä sijaa epäilylle siitä, etteivätkö yhdysvaltalaiset todella halunneet muutosta.

Jonkin ajan päästä alkaa sitten lupausten lunastaminen ja Yhdysvaltojen vielä hetken istuvan hallinnon sekasotkun siivoaminen.

Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo. Mihinkään salamamuutokseen ei kannata uskoa, sillä moni asia vaatii aikaa. Tärkeintä on kuitenkin saada suunta muuttumaan ja maailman suurin talousalue voi muuttaa monta asiaa.

Euroopalle Obaman valinta tarkoittaa toivottavasti myös uuden dialogin alkua. Jos Yhdysvaltojen presidentti ottaa selvän johtajuuden itselleen, on myös EU:n ponnisteltava eteenpäin keskinäisen kannunvalannan ja vatuloinnin sijaan.

Nykyhetken isoissa asioissa kuten ilmastonmuutoksen hillinnän aloittamisessa ja akuutin talouskriisin tasoittamisessa tarvitaan johtajuutta, mutta myös yhteispeliä.

Aika näyttää, onko Obamasta lopulta sellaiseksi uuden ajan johtajaksi, mitä aikamme kaipaa.

Siltä ei kuitenkaan voi välttyä, että esimerkiksi seuraavasta tulee positiiviset fiilikset:


(Video via Things Younger Than Republican Presidential Candidate (Oh, And Did I Forget To Mention War Hero) John McCain)

5 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

JEEEEEEEEEEESH! Me voitettiin! Jenkit oli sittenkin valmiita muutokseen. Helppoa se ei tule olemaan - se on saletti. Mutta nyt meillä on sentään mahdollisuus =D \o/ Go Obama!

Vaiheinen kirjoitti...

Kyllä. Järki ja valo voitti! Tästä voi tullakin vielä jotain, sanoisi pessimisti:-)

Ei tule olemaan helppoa, mutta ainakin puheiden tasolla homma vaikuttaa aika räväkältä.

Elegia kirjoitti...

Minustakin on piristävää saada Bushin jälkeen Jenkkeihin aivot omaava presidentti. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on sen verran historiallinen tapahtuma usealla tasolla, että kaikki mahdollinen tuki onnen toivotuksineen ovat todella suotuja B. Obaman suuntaan. Maailman positiivinen asenne toki auttaa, mutta luo samalla valtavia paineita. Yhdysvaltain sisäistä paineista puhumattakaan. tuo rooli ei ole helppo. Omista lupauksista, toiveista ja tahdosta huolimatta vastassa on kongressi, joka on voitettava ennen kuin mitään ratkaisevaa muutosta pääsee tapahtumaan. Joten muutoksen odottaminen silmänräpäyksessä on turhaa. Katsotaan sitten ensimmäisen hallintovuoden jälkeen missä mennään. Toivotaan myös, että saavat pidettyä miehen hengissä tämän ja seuraavan kauden aikana. Lupaus paremmasta on silti olemassa ja maailma voi hengittää hieman vapaammin jälleen.

Vaiheinen kirjoitti...

elegia,
Kyllä. Olet oikeassa. Bushin hallinto on ollut yhtä katastrofia ainakin jos täälä Euroopasta asiaa katsoo. Ilmankos hän sai heti valituksi tultuaan lempi nimen George Bush Tyhmempi.

lepis,
On historiaa tuohon liittyy paljonkin ja kaikki se tuki minkä Obaman ideoille voi antaa on varmasti tarpeen. Maailman menon suunnan muuttaminen ei ole helppoa, mutta monessa suhteessa se on nyt tarpeen. Eilen kun katselin uutisia, niin huomasin maailman johtajien nostavan agendalle talouskriisin lisäksi ilmastonmuutoksen. Paitsi Venäjän presidentti, joka keskittyi kalistelemaan ohjuksilla. Se maa tuntuu olevan pihalla.

Hetkessä asiat eivät muutu ja silmänräpäyksessä maailmaa ei paranneta. Suunnan muuttaminen on nyt olennaista.

Lupaus paremmasta on sekin ilon lähde ja tuottaa monta hyvää asiaa.