Seurantaa
Vaikka oikeastaan inhoan urautumista, huomaan tässä blogissa muutamia teemoja, jotka toistuvat yhä uudestaan.
Asian näkee yhdestä näkökulmasta katsoen noista tunnisteista, joiden kärki erottuu muista varsin selvästi (linkit vievät tunnistelistauksiin): ilmastonmuutos, internet, kestävä kehitys, yhteiskunta ja energia. Siinä tämän blogin keskeisimmät aiheet tähän mennessä.
Asiaa voi katsoa myös hieman yksityiskohtaisemminkin ja silloin nousee esiin kysymys siitä, että pitääkö blogissa seurata nimettyjä tapauksia tai hankkeita loppuun saakka, jos se suinkin on mahdollista?
Blogissa ei tarkkaan ajatellen ole kyse journalistisesta tuotoksesta, mikäli asiaa ajatellaan journalismin perinteisen määritelmän mukaisesti. Kuitenkin journalistisia periaatteita voi jollain tavalla soveltaa silloin, kun blogi käsittelee ajankohtaisia asioita. Vaan pitäisikö?
Otetaanpa muutama esimerkki Vaiheisesta (linkit vievät po. sanan Google-hakuun):
- Mitä kuuluu aselakien uudistamiselle ja käsiaseiden hankkimisen rajoittamiselle?
- Mihin hävisi keskustelu nettisensuurista maassamme?
- Miten sähköiselle äänestämiselle käy?
- Valmistuuko viides virhe eli Olkiluotoon rakennettava uusi ydinvoimala ikinä?
- Mitä tapahtuu tapauksessa Johanna Korhonen vastaan Alma Media?
- Rakennetaanko sitä tuulivoimaa Suomeen vai ei?
Mitenkään järjestelmällistä seuranta ei oikein ehdi olemaan. Ei ehdi, eikä käsillä ole siihen kunnollisia välineitäkään. Kenties pitäisi tehdä jokin Yahoo pipes-tyylinen viritys, jolla haluttuja tageja voi seurata halutuista välineistä.
Onkohan sitten vielä olemassa teemoja ja tapauksia, joita pitäisi seurata, vaikka niistä ei ole sanaakaan täällä puhuttu? Kysymys liittyy siihen, että kokonaisemman kuvan muodostaminen asioiden tilasta vaatii erilaisten näkökulmien ja teemojen liittämistä yhteyteen toistensa kanssa.
Kun blogin maisemaa katsoo, niin joutuu kysymään: mitä kuvasta puuttuu?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti