keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Tilanne päällä

EU:n ilmastopaketti on siis valmistumassa. Puheenjohtajamaa Ranska haluaa päättäväisesti sen valmiiksi ennen vuodenvaihetta. Suomikin tukee hanketta.

Avoimia asioita on edelleen.

Suomi on kiinostunut siitä mikä vuosi otetaan kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteen pohjavuodeksi eli vuodeksi, jonka päästötasosta vähennys lasketaan. Tällä hetkellä taitaa vahvoilla olla vuosien 2005-2007 keskiarvo.

Yksi avoin asia on metsäteollisuuden päästöoikeudet ja niiden jakaminen alkuvaiheessa ilmaiseksi.

Talouskriisi on saanut EU:n uusien jäsenmaiden äänenpainot kiristymään ja siksi ilmastopaketista on odotettavissa vielä erilaista vääntöä.

EU:n komissiossa tuntuu kuitenkin olevan ihan järkeviä näkökulmia, sillä näyttää siltä että siellä on huomattu se, että ilmastopaketilla voi olla selviä positiivisia talousvaikutuksia.

Paketti on kuitenkin sen verran vaatimaton, että se on vain liikkeellelähtö. Paljon voimakkaampia toimia tarvitaan ja pian. Siksi EU:n olisi syytä vakinaistaa ilmastoasiat toimintansa agendalla ja kaikilla toimintasektoreilla.

* * *

Tulossa: Belgialaista jazzia...

2 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Laitoin tässä hiljattain mepeille meiliä teemalla "It's time to lead EU" tästä samasta aiheesta. Satu Hassi keräsi pisteet, tänään häneltä tuli vastaus meiliini :)

"Thank you again for your email. I believe it is of utmost importance that EU citizens remain alert during this most important month.

With my best wishes,

Satu Hassi
European Parliament Rapporteur of the Effort Sharing Decision"

Vaiheinen kirjoitti...

Juuri noin. On toivottavaa, että kiireiset edustajamme reagoivat vastaanottamaansa viestintään ja käyttävät näitä välineitä kommunikointiin. Kyllähän tuosta pisteitä sopii antaa :-)