keskiviikkona, lokakuuta 15, 2008

Lahjoja

Blog Action Dayn kunniaksi aloitetaan hyvissä ajoin joululahjamarkkinointi. Ei, niitä joululahjoja ei kannata hamstrata mistään hulluiltapäiviltä vai mitä ne nyt taas ovat. Kannattaa ostaa esimerkiksi lehmä.

Nimittäin. Joululahjoja tai muita vastaavia voi antaa myös immateriaalisessa muodossa ja suunnata sinne missä niistä on eniten hyötyä.

Kannattaa muistaa ainakin seuraavat paikat, kun niitä lahjavinkkejä miettii:

pni muistuttaa myös Kiva.org-palvelusta, jonka kautta voit lainata rahaa sinne missä pienillä summilla on merkitystä.

Halo Efekti on koonnut erilaisia näkemyksiä köyhyydestä meillä ja muualla.

Pointti on se, että ne meistä, joilla on, voivat auttaa niitä, joilla ei ole.

5 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Hyvä kun tuot tämän hyvissäajoin esiin. Krääsän osto seis ja rahat hyväntekeväisyyteen. Yksityinenkin ihminen voisi ilmoittaa jouluna että "käytimme lahjoihin tarkoitetut varat kodittomien tukemiseen"?

Almamaria kirjoitti...

Hyvä ja aina ajankohtainen kirjoitus!
Olen ostellut ja saanut kanoja ym., niistä tulee riemuisan hilpeä olo. Ei tarvitse olla varakas, voidakseen antaa tarpeellista apua sitä tarvitsevalle. Keskituloisella on monta mahdollista tapaa auttaa lähimmäistään.

Vaiheinen kirjoitti...

halo efekti,

Joo. Sama vinkki oli osin käytössä jo lähes vuosi sitten, mutta se on yhä ajankohtainen. Hyviä mainoksia kannattaa katsoa kahdesti:-)

Itseasiassa minua kieltämättä hiukan häiritsee nämä hullutpäivät ja muut kampanja-alet, joihin oikein suunnitellaan ostosreissuja ja sitten raahataan kotiin tavaraa kassitolkulla, vaikka ei nyt niin olisi ehkä tarvettakaan.

Yksityinenkin voi tosiaan sijoittaa lahjavaransa hyviin tarkoituksiin.

almamaria,
Kanoja, vuohi tai vesiputkea olisi nasta saada. Kelpaisi ne puun siemenet tai taimetkin. Toimitusosoite tosin olisi jokin muu paikka kuin oma asunto, mutta kuitenkin.

On meillä mahdollisuuksia, joa vain haluamme.

Almamaria kirjoitti...

Villiviinillä on mukava teema, sivupalkista voi seurata jo tehtyjä avustuksia ja seuraavaa kohdetta:
http://villiviini.vuodatus.net/

Vaiheinen kirjoitti...

Aivan. Tuohan on hauska idea. Asettaa lyhyesti tavoitteita ja kertoa pysyvästi kuinka projekti etenee. Villiviinillä on siis oma vesiputkiprojekti, joka etenee metri metriltä: http://villiviini.vuodatus.net/