maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Vaalikamppailu

USA:n presidentinvaalien kamppailu käy kuumana. Loka lentää puolelta toiselle ja jokainen kivi käännetään vastapuolen ehdokkaiden kampanjoiden yksityiskohtien kääntämiseksi esiin.

Republikaanien John McCainin kampanja on mielipidemittauksissa alakynnessä ja panostamassa Virginian osavaltioon, joka on ollut republikaanien tukialuetta sitten 1964 vaalien.

HS:n uutisen mukaan McCainin tuhatpäisen kerrotaan innostuneen buuaamaan toimittajille, jotka kaivoivat viimeaikojen pikajulkkiksen eli putkimies-Joen maksamattomat verot ja muun julkisuuteen.

Toimittajia vastaan kääntyminen ei tosiaankaan kuulosta hyvältä kampanjataktiikalta, vaikka sillä etsittäisiinkin sympatiapisteitä kansan parista. Tiettävästi sellainen ei ole koskaan oikein toiminut.

Yleisö- ja varainkeräysennätyksiä viimeaikoina rikkoneen Barack Obaman kampanjasta riittää kertomaan yksi kuva St. Louisista. On oikeastaan ihan sama, mitä Obama tuossa tilaisuudessa sanoo.

Vaalikamppailut ovat suurta mediashowta ja tilanteet muuttuvat nopeasti, mutta jotenkin vaikuttaa siltä, että jos vedonlyöntivinkkejä pitäisi antaa, niin pelimerkit kenties kannattaisi pistää Obaman ruutuun.

Ei kommentteja: