sunnuntaina, lokakuuta 26, 2008

Some day classic: Wish You Were Here

Jollakin musiikilla on mieltä oikaisevaa voimaa ja tietyt biisit soveltuvat tiettyyn synkän herkkään mielentilaan.

Seuraava klassikkobiisi tai oikeastaan koko konseptilevy, joka tunnetaan biisin kanssa samalla nimellä, sopii niihin tilanteisiin kun jokin olennainen asia on murheellisesti epämiellyttävällä tolalla tai jokin merkityksellinen ottaa oikeasti päähän. Musiikki auttaa selventämään ajatuksia ja antaa mahdollisesti perspektiiviä tuleviin käänteisiin.

Sopii erittäin hyvin soittoon pimeässä ja nojatuolissa kuunneltuna:

Pink Floydin kappale Wish You Were Here on siis saman nimiseltä albumilta vuodelta 1975.

Albumi on rankattu Rolling Stonen kaikkien aikojen levyjen top 500-listalla sijaluvulle 209.

Kuten koko albumin muutkin kappaleen, myös Wish You Were Here-biisin tekstin on kirjoittanut Roger Waters. Kappaleen teksti kuvaa Watersin tuntemuksia ihmisten vieraantumista toisistaan. Kuten kuten albumin toinenkin kappale, Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here on kirjoitettu bändin entisen jäsenen Syd Barrettin ongelmien siivittämänä.

(Video on live-esiintymisestä, ilmeisesti jostain 1990-luvun puolivälistä P*U*L*S*E:n jälkeiseltä kiertueelta. Lähde: YouTube)

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Pink Floydilla oli upeita levyn kansia, ne olivat kuin tauluja. Jossakin vaiheessa tuli kuunneltua tosi paljon, viime vuosina vähemmän.

Vaiheinen kirjoitti...

On. Minusta tuo Wish You Were Here-LP:n kansisto on kerrassaan loistelias. Ja nimenomaan LP:n, en ole CD:nä tainnut edes nähdä moista. Siihen LP-versioon kuului myös aika psykedeelisiä postikortteja. Eipä tuo The Wall-LP:kään huono ole:-)

Elegia kirjoitti...

Pink Floydilla on levynkansien lisäksi upeaa musiikkia. Wish you were here on eräs lemppareistani.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Noin on. Pink Floyd on mainio orkesteri ja se on tuottanut koko joukon klassikoita. Tuon Wish You Were-albumin lisäksi Dark Side of the Moon, The Wall, Meddle jne.