maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Selvityksiä työpaikoista

Kaliforniassa on julkaistu selvitys "Energy Efficiency, Innovation, and Job Creation in California" (PDF). Siinä arvioidaan, että viimeisen 35 vuoden aikana innovatiivinen energiatehokkuuden parantaminen on luonut 1,5 miljoonaa lisätyöpaikkaa.

Mikäli Kalifornia parantaisi energiatehokkuuttaan yhden (1) prosentin vuodessa, kuten on ehdotettu, kasvaisi osavaltion BKT noin 76 miljardia dollaria ja synnyttäisi 403 000 uutta työpaikkaa.

Kuten Climate Progress toteaa, että jos koko kansakunta parantaisi energiatehokkuuttaan tuon prosentin, niin se tarkoittaisi miljoonia uusia työpaikkoja.

Tämä selvitys ei ole ainoa, sillä vastaavia on viimeaikoina tehty muitakin, kuten seuraavista tämän blogin postauksista voi huomata:

Vihreitä työpaikkoja
: 100 miljardin dollarin strateginen sijoitus uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuden parantamiseen toisi 2 miljoonaa uutta työpaikkaa.

Lisää vihreää duunia: Pormestarien kongressi USA:ssa arvioi, että maassa on tällä hetkellä noin 750 000 "vihreää" työpaikkaa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden parissa ja että näiden työpaikkojen määrä nousee yli 4,2 miljoonaan työpaikkaan seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana.

Töitä tiedossa
: The American Solar Energy Society arvioi, että Yhdysvalloissa on 8,5 miljoonaa työpaikkaa uusiutuvien energiamuotojen ja muun energiatehokkaan teollisuuden piirissä. Ja määrä kasvaa huikeaa vauhtia.

Lukemat vaihtelevat rajauksista riippuen, mutta yksi asia näyttää yhdensuuntaiselta. Uusiutuvalla energialla ja energiatehokkuden parantamisela on selkeästi myönteisiä työllistäviä vaikutuksia silläkin.

Talouden alamäessä olevassa USA:ssa on pian tarvetta uusille työpaikoille, kuten myös muualla teollistuneessa maailmassa. Uusiutuva energia ja energiatehokkuuden parantaminen olisivat moninkertaisesti hyödyllinen keino tarttua pulmaan: uusia työpaikkoja, vähemmän päästöjä ja vähemmän energialaskua.

Miksi tähän keinoon ei tartuttaisi jo tänään?

Ei kommentteja: