tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Uutisista

Eräitä hajanaisia huomioita Lontoon ympyröistä.

* * *

Iso-Britanniassa toistakymmentä vuotta asunut tuttava ihmetteli yhä uudelleen, miksi Hesari käyttää etusivunsa mainoksiin. Eikö lehti halua sanoa mitään?

* * *

Cityn ja Canary Warfin lehtikojut kirkuivat eilen iltapäivällä paniikkimyynnistä pörssissä. Kurssien sukellus niin Lontoossa kuin muuallakin Euroopassa on ollut aika rajua. Pankkimaailma näyttää olevan yhä pahemmassa kurimuksessa ja kaikesta päätellen muutokset eivät vielä ole ohi.

* * *

Syrjintä on puheenaihe lontoolaisessa lehdistössä.

Pormestari on määrännyt käynnistettäväksi tutkimuksen Scotland Yardin väitetyn institutionaalisen rasismin vuoksi. Väite on esitetty ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten, mutta vasta rekrytoitumisboikotti sai asioihin vauhtia.

* * *

Pappi Peter Mullen on joutunut erovaatimusten kohteeksi hänen ehdoteltua blogissaan, että homoseksuaalien pitäisi tatuoida kehoonsa tekstejä kuten "sodomia voi vahingoittaa vakavasti terveyttäsi" tai "fellaatio tappaa".

Kirkon johto on selväsanaisesti irtisanoutunut Mullenin ideoista.

* * *

Lontoossa ei ole mitenkään ihmeellistä, että naisparit kävelevät käsikkäin kadulla kuten mikä tahansa muukin rakastunut pari.

* * *

Tuttavani hämmästeli Alma Median johdon toimintaa todeten, että siellä ilmeisesti elellään jossain 80-luvun tunnelmissa ja että todellisuus täältä katsottuna näyttää hyvin erilaiselta.

Niin se taitaa myös olla.

Ei kommentteja: