keskiviikkona, lokakuuta 01, 2008

Syyskuu

Syyskuussa Vaiheinen kertoi yhä edelleen energiasta ja ilmastonmuutoksesta sekä tietysti isoveljen vallanhimosta. Lisäksi esille nousivat talouskysymykset ja valitettavasti myös aseet.

Lukijoiden suosiossa oli syyskuussa sähköiseen äänestämiseen liittyvä teksti, hieman yllättäen heinäkuussa kirjoitettu banaanikärpäsestä kertova teksti, valokuvatorstain kuvapostaus sekä ajat sitten kirjoitettu Zango. Ilmeisesti kärpäsistä on yllättäen tullut syksyn myötä ongelma.

Syyskuussa myös kulttuuria tuotiin esiin ja aloitettiin myös uusi sarja "Some day classic",joka ehkä hakee vielä muotoaan, mutta varmaankin esittelee kenties mielenkiintoisiakin tuttavuuksia LP-hyllystä eli nimenomaan ajalta, jolloin musiikin formaatti oli vinyyli.

Kirjoittajan oma suosikki, jos sellaisen viime kuun teksteistä voi valita, on ISEW:stä kertova postaus tai postaus työpaikkojen lisääntymisestä kestävän kehityksen myötä.

Google Analyticsin mukaan blogin kävijämäärät olivat edelleen kasvussa.

Kirjoituksia tuli viime kuussa tehtyä 70 (+6 edelliseen kuukauteen verrattuna) kappaletta. Google Analytics kertoo käyntejä viime kuussa olleen 1993 (+224), näyttökertoja 2951 (+283) ja kävijöitä 1383 (+175). Uusia ennätyksiä kaikki.

Keskimäärin viime kuussa oli siis 66,4 (+9,4) käyntiä, 98,4 (+12,3) näyttökertaa ja 46,1 (+7,1) kävijää per päivä.

Kaikkien aikojen keskiarvot kapuavat jälleen hieman ylöspäin eli nyt on 8.4.2007 jälkeen keskimäärin päivässä ollut 30,5 käyntiä, 47,2 näyttökertaa ja 20,7 kävijää.

Vaiheisen lukijoista 49,87 % tuli viittaavilta sivustoilta (toiset blogit, blogilista.fi jne.), 43,75 % hakukoneista ja 6,37 % suorana liikenteenä. Hakukoneet ovat yllättäen menettäneet dramaattisesti asemiaan lukijoiden saapumisen lähteen. Viittavat sivustot ohittivat kirkkaasti hakukoneet, joiden osuun putosi peräti 9 %-yksikköä. Myös suoran liikenteen osuus kasvoi.

Kuvassa kävijätilastojen kehitys blogin aloittamisen jälkeen. Entryjen määrä esitetään omalla akselillaan, joka on pystyakseleista se oikeanpuoleinen.

Vaiheinen kiittää.

Ei kommentteja: